maandag 1 februari 2016

Knapperige Ovenfriet





Knapperige ovenfriet is zo ongeveer de heilige graal voor snackverslaafden zoals ik, die niet beschikken over een friteuse en die op een regenachtige dag niet de deur uit willen om een vette bek te halen bij de snackbar of om naar de supermarkt te gaan voor een zak diepgevroren ovenfrietjes. Tsja, het zou je toch maar overkomen dat je gewoon calorieën gaat verbranden door zo'n wandelingetje. Deze frietjes zijn makkelijk te maken en bijna net zo knapperig als frietjes uit de frituur. Ik eet ze graag met een zelfgemaakt worstje, mijn complete snacksauzencollectie en een salade (want ik moet toch wel een beetje m'n best blijven doen om het konijnenimago van veganisten hoog te houden).


Knapperige Ovenfriet

Benodigd voor 1 persoon

  • 250 gram aardappels
  • 1 el bloem (hier worden ze extra knapperig door)
  • 1 el olie
  • zout
  • kom
  • bakpapier

Werkwijze

  1. Warm je oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in reepjes ter grootte van je favoriete soort patat.
  3. Doe de reepjes aardappel in een kom. Bestrooi ze met zout, bloem en olie. Meng dit allemaal goed door elkaar met je handen.
  4. Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat, zorg dat ze elkaar niet overlappen.
  5. Bak de frietjes in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin. Als je een grotere hoeveelheid bakt, kan het wat langer duren.
  6. Bestrooi met zout en serveer met je favoriete sausjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten