donderdag 18 februari 2016

Kersencake



Of het nu stormt of regent, vrijdag de 13e is of gewoon een dag waarop je weer eens vergeten bent welk been ook al weer het goede was om mee uit bed te stappen: als deze cake uit de oven komt is het feest. Deze cake is zo lekker, dat F. hem zelfs eens zomaar voor zijn medewerkers gebakken heeft. Je moet er wat meer tijd voor nemen dan voor een Amerikaanse cake op oliebasis (je moet de margarine en suiker flink mixen) maar dan krijg je ook een ouderwetsch Hollandse luchtige cake. Doordat hij zo luchtig is, wordt hij ook wel wat kwetsbaar. Zorg dus dat je hem eerst goed laat afkoelen voordat je hem stort. Iets wat mij overigens keer op keer niet lukt... oeps!

Kersencake

Benodigd

  • 200 gram Alpro Soya margarine voor op brood
  • 150 gram suiker
  • 2 tl No-Egg poeder (te koop bij o.a. De Tuinen)
  • 300 gram bloem
  • 1 snufje zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gram sojamelk (of een andere plantaardige melk)
  • 250 gram ontdooide diepvrieskersen (1 pakje)
  • cakevorm (ik gebruik een vorm van 21x11 cm)
  • mixer
  • houten lepel

Werkwijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Mix de margarine, suiker en vanillesuiker met een elektrische mixer totdat de suiker is opgelost (je hoort het niet meer knarsen). Dit is een heel belangrijke stap, omdat je de cake zo extra luchtig maakt.

3. Voeg de No-Egg, zout, bloem, bakpoeder en sojamelk toe en mix nog eens op de hoogste stand van de mixer.

4. Roer de kersen voorzichtig met een houten lepel door het beslag.

5. Vet de cakevorm in met margarine (kan met een kwastje of met je vingers) en bestuif hem met bloem.

6. Vul de vorm met je beslag en zet de vorm gedurende 60-90 minuten in de oven. Prik na 60 minuten met een satéprikker in de cake om te zien of hij al gaar is. Als het stokje er schoon uitkomt, is de cake klaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten