Gnocchi met Geroosterde Paprika en Spinazie
Benodigd voor 4 personen
(ik meet graag in cups, die kun je kopen bij de Xenos of Dille en Kamille)- 4 cups gnocchi
- 1/2 cup ongeroosterde cashews (bij voorkeur minimaal 2 uur voorgeweekt)
- 1/4 cup pijnboompitjes
- 3 geroosterde paprika's uit pot
- 3/4 cup bouillon
- 1 tl oregano
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 pak a 450 gram diepvriesspinazie
- klein scheutje citroensap
- zout en peper naar smaak
- olijfolie om in te bakken
- blender of staafmixer
Werkwijze
1. Kook de gnocchi volgens de verpakking en laat uitlekken in een vergiet.
2. Doe de bouillon, de cashews, de paprika's, oregano en een klein scheutje citroensap in de blender en maal tot een saus.
3. Snijd de ui in halve ringen en bak totdat hij glazig ziet.
4. Snijd de knoflook in plakjes en doe deze bij de uien. Bak totdat ze een klein beetje bruin zien.
5. Doe de spinazie en een klein beetje zout bij de overige groente en laat deze warm worden.
6. Bak ondertussen de gnocchi in een koekenpan.
8. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
7. Doe de saus bij de groente in de pan en warm op. Laat even koken totdat je een mooie sausdikte hebt bereikt. Breng op smaak met zout en peper.
8. Dien op met de gnocchi en pijnboompitjes.
grappig dat servies hebben wij ook (gekregen voor onze verloving heeel veel jaren geleden) ;)
BeantwoordenVerwijderenHaha dat is inderdaad grappig! Die van ons komen uit een studentenhuis in Duitsland waar mijn vriend heeft gewoond. We hebben een heel gemengd servies, overal wat bijeen gesprokkeld haha :)
Verwijderen