donderdag 4 februari 2016

Genaaid - Named Andy CoatDit druilerige weer is nergens goed voor. Niet goed voor mijn make-up, humeur en foto's en ook bijzonder slecht om mijn nieuwe lievelingsjas te dragen. Een lievelingsjas die ik voor de verandering eens zelf gemaakt heb!

Mensen die mij goed kennen, weten dat ik misschien klein gebouwd ben, maar dat mijn ambities én ongeduld vaak groot zijn. Ik ben een mens van extremen en dat uit zich ook in mijn maaksels. Toen ik nog een veel kleiner Selmaatje was, leerde mijn moeder me naaien. Waar mijn zusje met veel plezier kussenslopen en schorten in elkaar zette voordat ze aan iets ingewikkelders begon, kon ik (tot groot ongenoegen van mijn moeder) me niet tot zulke -in mijn ogen- onzinnige projecten zetten. Ik had een broek in mijn hoofd die genaaid moest worden en ben daar meteen op los gegaan zonder enige ervaring. Ik kreeg de smaak te pakken en naaide meteen ook maar een jas. Een oerlelijk ding, maar als alto kon het me helemaal niks schelen dat hij niet volgens de laatste mode was. Tegenwoordig stel ik wel wat meer eisen aan een jas. Toch kon ik de bevlieging niet weerstaan om me weer eens aan een jas te wagen toen ik op het stoffenspektakel deze geweldige katoenen gele stof voor 5 euro (!!) de meter tegenkwam. Ik kocht 1,5 meter en kwam erachter dat de Andy Coat van Named precies om die hoeveelheid stof vroeg (voor het gemak lette ik maar even niet teveel op de moeilijkheidsgraad van 4 op 5 schaartjes, een gevorderde naaister ben ik bepaald niet). En alsof het zo bedoeld was, kocht ik bij Schröder Modestoffen in Rotterdam het laatste restje zwarte gewatteerde voeringsstof en een paar prachtige matchende knopen.

Het patroon en de uitleg van Named klopten weer precies en na een paar weken af en toe een avondje of middag genaaid te hebben, was mijn gele jas af en ik ben er zooooo blij mee! Ik geloof dat ik nog nooit zoiets moois genaaid heb. Hij is ondanks de gele kleur volwassen en mijn lieve Andy is het bewijs dat er geen enkele dierlijke vezel (hooguit wat kattenhaar) aan een jas te pas hoeft te komen om stijlvol te zijn. Mensen, zelfs onbekenden vragen regelmatig: "Wat een mooie jas, waar heb je die gekocht?" Een beter compliment kun je niet krijgen lijkt me!

Patroon: Named - Andy // Stof: gele stof Stoffenspektakel & voeringstof Schröder Modestoffen // Machinepark: Brother - Innovis 15 // Brandstof: pepernoten & Keane

2 opmerkingen: