donderdag 11 februari 2016

Dr. Denim Snap Blue Concrete

In tegenstelling tot veel andere dames die graag achter de naaimachine kruipen, draag ik niet graag jurken of rokjes. Ik ben een echt jeansmeisje. Een goede jeans moet voor mij mooi aansluiten, maar niet te strak zitten. Ik moet er in kunnen fietsen, springen en op kop mee staan. Daarnaast moet hij zakken hebben, waarin ik kauwgom, haarelastieken, sleutels, haarspeldjes, boodschappenlijstjes en andere troep in op kan bergen. En last but not least, hij moet de butt-factor hebben. Ik heb wel eens zelf geprobeerd een spijkerbroek te maken, maar dat was geen succes. Een mooie wassing is echt een kunst en mijn naaimachine bleek helaas niet zo gek op denim te zijn als ik. Ik koop mijn broeken dus gewoon "kant-en-klaar".

Mijn jeanscollectie is recentelijk behoorlijk uitgedund. Een paar jaar geleden was ik 3 maten groter en sommige broeken waren tot op de draad toe versleten. Op dit moment heb ik spijkerbroeken in de kast van 20 (C&A) tot 100 euro (Kuyichi). Een goede spijkerbroek hoeft voor mij niet altijd duur te zijn, alhoewel de meeste goedkopere merken mijn maat helaas niet hebben. Wat ik wel heel belangrijk vind als ik een nieuwe broek koop, is dat er geen leren labeltje aan zit. Ik vond dat in eerste instantie nog best een zoektocht, want mijn vroegere favoriete merk (Levi's) bleek op dat punt niet zo diervriendelijk te zijn. Maar, ik geloof dat ik nu eindelijk een nieuwe favoriet heb gevonden: Dr. Denim! Dr. Denim is een jeansmerk uit Göteborg, met echt een enorme keuze aan veganistische spijkerbroeken voor een goede prijs (45-70 euro). De verzending is gratis boven de 60 euro. En dan komt je broek ook echt helemaal uit het magazijn in Zweden! Terugsturen binnen 30 dagen is gratis. Dr. Denim is ook te koop bij verschillende ketens met een winkel in Nederland, maar ik moet eerlijk zeggen dat het assortiment op de site van Dr. Denim wel een stuk uitgebreider is (het model "Snap" ben ik bijvoorbeeld nog nooit in Nederland tegengekomen).
Ik koos voor de Snap broek, dit is een smalle unisex jeans. Ondanks het unisex karakter zit de gulp wel aan de "vrouwelijke kant". Dit kan bij de grotere maten natuurlijk wel anders zijn. De Snap is van mooie stevige stof gemaakt en sluit geweldig aan. Als ik buk, staat hij bijvoorbeeld niet af. Ik heb dus geen riem nodig! Van het model Snap bestaan 37 wassingen. Ik koos voor Blue Concrete van 60 euro. Een wassing met lichtere en donkere grijsblauwe stukken. De donkere kleur lijkt "erop gesmeerd"en er op sommige plekken weer afgesleten te zijn, waardoor een lichtere blauwe kleur zichtbaar wordt. Ik ben er echt helemaal verliefd op. Het is zo'n speciale wassing! Stoer, maar toch ook netjes genoeg om ermee naar werk te gaan. De kleur past perfect bij vrijwel al mijn kleren. Een echte allround broek dus!

Wat is jouw favoriete (vegan) jeansmerk?2 opmerkingen:

  1. Wauw! Leuke broeken! Ik zoek al heel lang een goede spijkerbroek, die vegan, duurzaam en betaalbaar is. Weet jij in hoeverre deze broeken ook duurzaam geproduceerd worden?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Desi! Dr. Denim is op dat punt wel goed bezig geloof ik. Dit is wat ze er zelf over zeggen: http://www.drdenimjeans.com/eu/csr

      Verwijderen