donderdag 5 maart 2015

KOKOS-DADEL-LIMOEN MUFFINS / KOKOS-DATTEL-LIMETTEN MUFFINSDe kogel is door de kerk! In mei verruilen F. en ik definitief de ene havenstad voor de andere. We hebben ons vizier nu op Rotterdam-Zuid gericht en zijn hard op zoek naar een geschikte woning. Het gaat zeker een huurwoning worden, maar waar precies en of het een huis of een appartement wordt, dat mag Joost weten (en die weet het ook niet). Het enige dat we nu weten is dat het zeker minstens 4 muren gaat hebben en het liefst ook een dak, verder staat alles nog open. Spannend? Ja zeker! Het is dat ik het toilet hier regelmatig schoonmaak, maar anders had het nu de kleuren van de regenboog. Ik schijt echt zeven kleuren tegelijk, maar heb er ergens ook wel weer zin in. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, een ander land... mijn eigen land. Het zal vast wennen zijn om weer tussen de Nederlanders te zitten. Ik heb wel een beetje de indruk dat ik inmiddels wat vervlaamst ben.

Es ist definitiv! In mai wechseln F. und ich der eine Hafenstadt gegen die andere. Wir suchen gerade in Rotterdam-Süd nach ein geeignete Wohnung. Sicher ist dass es ein Mietwohnung wird, aber was genau und ob es ein Haus oder ein Appartement wird, dass ist noch immer unbekannt. Das einzige was wir jetzt wissen ist das es sicherlich mindestens 4 Wände und am liebsten auch ein Dach haben wird. Spannend? Ja, sicherlich! Aber ich habe auch lust dazu. Ein neue Umgebung, neue Leute, ein neues Land... mein eigenes Land. Wahrscheinlich wird es ein Bisschen dauern bevor ich wieder Gewohnt bin an die Niederlande und die Niederländer. Ich habe die Eindruck dass ich die letzte Zeit ein bisschen verflämischt bin.

Het duurt dus nog eventjes voordat we daadwerkelijk verhuizen, maar de tijd gaat meestal sneller dan je denkt en daarom zijn we alvast begonnen met wat voorbereidingen. Eén daarvan is het leegmaken van de voorraadkast en laat dat maar aan mij over! Deze muffins bakte ik met ingrediënten die we nog hadden liggen.

Es dauert noch ein Bisschen bevor wir tatsächlich umziehen, aber die Zeit geht immer schneller als man denkt und deswegen sind wir schon angefangen mit die Vorbereitungen. Ein davon ist unsere Vorratsschrank leer machen. Ein schöne Aufgabe für mich! Diese Muffins backte ich mit Zutaten die wir noch liegen hatten.

Ingrediënten (12 muffins)


150 gram dadels
100 gram kokoscrème (in blokvorm)
125 gram volkorenmeel
75 gram geraspte kokos
half zakje bakpoeder
snufje zout
250 ml sojamelk
1 limoen (sap en rasp)

Zutaten (12 Muffins)


150 Gramm Datteln
100 Gramm Kokoskrem (block)
125 Gramm Vollkornmehl
75 Gramm geraspelte Kokos
halb Säckchen backpulver (dr Oetker)
Prise Salz
250 ml Sojamilch
1 Limette (Saft und Raspel)

Bereidingswijze


Dadels weken in water. Afgieten en samen met de kokoscrème pureren met de staafmixer. Het is niet erg als de dadels niet helemaal fijngemalen zijn.

Volkorenmeel, kokos, zout en bakpoeder door het mengsel roeren met een houten lepel.

Sojamelk, limoenrasp en sap erdoor roeren.

Muffinvormpjes vullen en 25-40 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven gaar bakken.


Zubereitung


Datteln in Wasser weichen. Abgießen und zusammen mit die Kokoskrem pürieren mit einem Stabmixer. Es ist nicht schlimm als die Datteln niet komplett durchpüriert sind.

Vollkornmehl, Kokos, Salz und Backpulver dabei geben und rühren mit ein Holzlöffel.

Sojamilch, Limettenraspel und Limettensaft dabei geben und rühren.

Muffinförmchen füllen und 25-40 Minuten in ein auf 180 Graden vorgeheizte Ofen gar backen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten