woensdag 19 november 2014

LOGO DE ANTWERPSE HANDJESWERKERS


Handwerken is leuk, maar samen handwerken is nog veel leuker! Onder dat motto besloot ik in maart eens een kijkje te gaan nemen bij de Antwerpse Handjeswerkers. F. vond het bij voorbaat al ontzettend grappig. Voor hem staat handwerken nog altijd gelijk aan bingo, slappe bakjes thee met muffe koekjes en rollatorraces. Oftewel: een zaak voor senioren. Niets bleek minder waar, want hoewel ik de gemiddelde leeftijd misschien met een jaar of 2 naar beneden bracht, bleken de andere dames van mijn leeftijd, of een jaar of 10 ouder te zijn. Alhoewel ik het ook prima had gevonden als er een oma tussen had gezeten. Ik ben dol op oma's (de mijne zou eergisteren 100 zijn geworden).

Al met al was het een heel positieve beslissing om mijn neus daar eens te laten zien, want waar ik eerst vooral bezig was met breien, besloot ik na een paar avonden bij de handjeswerkers om een naaimachine (met korting!) aan te schaffen. Ik had nog een comateus exemplaar staan (die vooral gespecialiseerd was in het slopen van mooie stoffen, vintage kent af en toe ook zo zijn beperkingen), waarvoor een vervangend exemplaar geen overbodige luxe zou zijn. In april toog ik dus, aangemoedigd door mijn nieuwe naaivriendinnen, naar de Naaimachine Kliniek in Merksem, om mijn lieve Brothertje op te halen. Ik heb er geen moment spijt van gehad! Ik naai eigenlijk veel te weinig (wie heeft er bedacht dat er maar 24 uur in een dag mogen zitten?), maar als ik het doe, is mijn Brother echt mij bro, mijn homie, mijn trouwe kameraad.

Bij gebrek aan een auto is het Brothertje nog maar één keer bij de club geweest, maar dat geeft niet, want thuis naai ik net zo graag en bij de handjeswerkers kan ik ook prima aan mijn breisels werken... of aan een nieuw logo! Want dat is waar ik de laatste keer mee bezig ben geweest. Kristien vond dat we toe waren aan een nieuwe en onder het motto, u vraagt wij draaien, heb ik er eentje uit mijn pen gewrongen. Ja uit de pen ja, want bij handjeswerkers hoort toch een handgemaakt logo? Met een knipoog naar F.'s ideeën over ons groepje, besloot ik een old skool ontwerpje te maken. Iets wat ik eigenlijk nooit doe (ok ok, ik merk dat je nu naar de bovenkant van deze blog kijkt), maar wat oh zo ontspannend werkt en waarvan het resultaat altijd one-of-a-kind is.

Woon je ook in Antwerpen en heb je zin om eens mee te doen met de handjeswerkers? We komen samen in de Costa op donderdagen en vrijdagen (om en om). Kijk zeker eens op onze blog en onze facebookgroep.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13792159/?claim=9rx2tvabves">Follow my blog with Bloglovin</a>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten